Agenda voor de komende periode


Vooruitblik op de komende clubavonden en activiteiten

De afdelingsbijeenkomsten voor onze afdeling worden gehouden op het volgende adres:

Clubgebouw van de Hengelsport Vereniging aan de Vrouwenzandstraat 157 in Purmerend.

Aanvang altijd om 20:00h

Zoveel mogelijk is de eerste maandag van de maand gereserveerd mede door de beschikbaarheid van onze QSL manager.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de maanden juli en augustus is er geen afdelingsbijeenkomst

De afdeling Waterland A56 komt weer bijeen op maandagavond 2 september om 20 uur  in het gebouw van de Hengelsportvereniging aan de Vrouwenzandstraat 157 in Purmerend.  PA0MBJ, Mans Jansen, komt een fantastische lezing houden over het ontwerp van een actieve hf antenne – en hij neemt voldoende bouwpaketten mee voor iedereen (te koop, wel te verstaan). Er is koffie en meer, en de QSL-kaarten kunnen weer opgehaald en ingeleverd. Wekelijkse ronde op MHz 145.350 op vrijdagavond vanaf 21 uur. Meld je in.

 

De actieve antenne is bruikbaar is van 20 kHz tot 80 MHz. Zelfs op 150 MHz werkt hij nog. Op de lange- en middengolf is het een werkelijk sublieme antenne. Makkelijk om in elkaar te zetten en geweldig als hulpantenne voor ontvangst. Als je wat meer wil weten: kijk even op de website: A43.veron.nl

 

 De afdeling Waterland komt weer bijeen op maandag 7 oktober om 20 uur in het gebouw van de Hengelsportvereniging, Vrouwenzandstraat 157 in Purmerend. OM Hans Walrecht, die al eerder op bezoek was, gaat ons in zijn boeiende voordracht meenemen naar de geheimen van Ultra en Enigma, spionage en contra-spionage in de Tweede Wereldoorlog.

 De afdeling Waterland komt weer bijeen op maandag 4 nvember om 20 uur in het gebouw van de Hengelsportvereniging, Vrouwenzandstraat 157 in Purmerend. OM Bert Kruyswijk PA1B geeft een lezing over de cilinder dipool.

Cilinderdipool

De cilinder dipool is een zeer kleine antenne, die zeer goed binnenshuis is te gebruiken. Een cilinder dipool die is gemaakt van 2 Monster energie drank blikken, werkt uitstekend op 15 meter, maar ook op 20 meter. Bert gebruikt dit type  antenne veelal in CW contest QSO’s met QRP, waarbij de antenne binnenshuis in gebruik is op een hoogte van 4 meter. Met deze cilinder dipolen heeft Bert al een groot aantal DXCC landen gewerkt door heel Europa. In de lezing zal Bert vele geheimen van de deze opmerkelijke en zeer kleine antenne onthullen.