VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. Juni 2010 NIEUWSBRIEF Redactie: PA1XA pi4wld@veron.nl of pa1xa@amsat.org
Naam Call Telefoon Email adres
Voorzitter Nico van der Bijl PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl
Secretaris Menno Putman PE1LDZ 645498 pe1ldz@veron.nl
Penningmeester Pim Eijlander PA5PEX 364031 pa5pex@veron.nl
Webmaster Gert Meinen PA3AAV Via email! pa3aav@veron.nl
Ledenadm. André Heijm PA3HGP 424160 pi4wld@veron.nl
QSL manager Erwin Kleis PA3BLS 438934 pa3bls@ amsat.org
Leesmap Nico van der Bijl PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl
Waterland Award Martin Ouwehand PF9A 366101 pa8mo@hetnet.nl
Redactie nieuwsbrief Sietse PA1XA Via email! pa1xa@amsat.org pi4wld@veron.nl
Waterland ronde Iedere vrijdagavond om 21.00 uur lokale tijd op 145.350 MHz
Homepage http://hamradio.nikhef.nl/afdeling/waterland/

INHOUD

  1. Voorwoord (PA1XA)

  2. Verenigingsavond Juni (Bestuur)

  3. Bestuursmededeling

  4. In memoriam (Bestuur)

  5. Vossenjacht (PA3FYG)

  6. Nawoord (PA1XA)

1. Voorwoord

Er valt nog steeds weinig te melden aan mijn kant. Door drukke werkzaamheden en enkele dienstreizen in Europa is er geen gelegenheid geweest om te hobbiëen. De antenne is al lange tijd niet meer uitgeschoven geweest en dat ondanks het feit dat 6 meter weer regelmatig open is. Ik hoorde dat er een station vanuit Bahrein (A92) regelmatig actief en te werken is op 6 meter. Dat is voor mij een nieuw land, balen. Nou ja, de zomer duurt nog lang.

A.s. maandag geeft Frans een geweldige lezing, want als er iemand een expert is op het gebied van de digitale modes dan is het Frans wel. Dus als je ook maar een beetje geïnteresseerd bent in digi modes dan is deze lezing een must. Natuurlijk is ook de QSL manager er weer voor de kaarten.

Helaas ook droeve berichten, Henk PA0HMT is overleden. Onze leden Wim Sasbach, André (PA3HGP) en Nico (PA0MIR) en zijn echtgenote waren aanwezig bij de begrafenis. Zo hoort dat als een lid van de afdeling overlijdt. Heren (en dame) Hulde.

2. Juni bijeenkomst

Op de clubavond van maandag 7 juni a.s. zal Frans, PA1FR, een lezing en demonstratie geven over digimodes waar hij ruime ervaring mee heeft. Er zal “live” gewerkt worden met de apparatuur voor digitale modes waardoor u voor binnenkomst in ons clubhuis al een antenne opstelling voor de deur zult zien staan. Het belooft een zeer interessante avond te worden die zeer zeker voor een aantal leden van “Waterland” weer eens een ander licht op onze hobby laat schijnen. De aanvang van deze boeiende avond is om 20.00 uur.

Leden van de ons omringende afdelingen die ook deze convo ontvangen zijn allen van harte welkom op ons bekende adres in het clubhuis van de Hengelsport Vereniging aan de Vrouwenzandstraat te Purmerend.

3. Bestuursmedeling Onze laatste clubavond voor het zomerreces is op maandag 5 juli. Afgezien van een bestuursvergadering is er deze avond onderling QSO en de mogelijkheid QSLkaarten in te leveren of op te halen.

Onze special event call PC600P heeft er nu twee periodes op zitten. De derde en tevens laatste periode is gepland van 3 t/m 29 september. Over de invulling van deze laatste periode zult u nog nader op de hoogte gebracht worden in de convo.

73, Menno Putman, PE1LDZ, secretaris.

3. In memoriam Henk Konijn (PA0HMT)

Op 15 mei 2010 is toch nog plotseling op 86jarige leeftijd overleden

OM Henk Konijn PA0HMT

Enige maanden geleden bereikte mij het verzoek van Henk om contact met hem op te nemen. In verband met zijn verhuizing naar een aanleunwoning wilde hij het grootste deel van zijn apparatuur doneren aan de afdeling. Enkele leden van de afdeling hebben vervolgens in zijn nieuwe woning nog een antenne geïnstalleerd zodat hij de wekelijkse ronde via een portofoon nog kon volgen.

Henk was een man met veelzijdige interesse, onderscheiden met het Verzetskruis maar ook vele jaren actief als organist. In zijn werk als amanuensis wist hij de jeugd te interesseren voor natuurkunde en techniek. Altijd actief op de achtergrond was hij er als het nodig was. De laatste jaren kon hij helaas de bijeenkomsten niet meer bijwonen maar plaatselijk hield hij nog contact met leden van de afdeling.

Wij wensen zijn echtgenote en overige familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Namens leden en bestuur VERON afdeling Waterland

Nico van der Bijl PA0MIR, voorzitter

4. Vossenjacht

De afdeling heeft het volgende bericht ontvangen:

Beste medeamateurs,

Op zondag 30 mei staat de 80 meter vossenjacht op de agenda. Gestart wordt er om 14:00 uur. Inschrijven om 13:30 bij de standaardlocatie : het Theehuis Boschoord achter Groot Kivitsdal aan de Zwarteweg te Hilversum. De organisatie is in handen van Salo PE1IYR, Ronald PA0RKB, Erik PA3EGX en Hans PA3FYG.

Heeft u nog geen peilervaring of peildoos, kom dan eens langs om te sfeer te proeven, en loop eventueel met een peiler mee. De Gooise jachten zijn geen hardloopwedstrijden, xyl's,qrp's en andere belangstellenden zijn van harte welkom, ook de achterblijvers kunnen een gezellige middag hebben in de prachtige natuur.

LET OP > Frequentieband 3,53,8 MHz. LET OP > Er is een kruispeiling gepland, dus neem kompas,liniaal, potlood ed. mee. Routebeschrijving via de link op onze site.

73 de Hans PA3FYG

Hans Smit Secretaris VERON Afd. `t Gooi 0365225876 Egelpad 14 3892VT Zeewolde

a15@veron.nl www.pi4rcg.nl

5. Slotwoord

Zoals vorige keer al gemeld, ik heb geen kopij meer! Het is dus een kleine, maar zeker fijne, nieuwsbrief geworden. Ik hoop dat ik hem volgende keer wat “dikker” kan maken. Deze volgende nieuwsbrief zal de laatste zijn voor de zomervakantie.

Tot de volgende keer en best 73’s,

Sietse (PA1XA) Redacteur