VERON afd. 56 Waterland Elektronische Nieuwsbrief. Juni 2018 Redactie: PA4XA pa4xa@amsat.org
Naam Call Telefoon Email adres
Voorzitter Nico van der Bijl PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl
Secretaris Bernard Kruithof PD4BER 06-57747524 bernard.kruithof@ online.nl clubzaken: pi4wld@veron.nl
Penningmeester Pim Eijlander PA5PEX 364031 pa5pex@veron.nl
Bestuurslid Web-master Gert Meinen PA3AAV Via email! pa3aav@veron.nl
Bestuurslid Jan Beijer PE2ELS 020-4930194 jbijer2@xs4all.nl
QSL manager Erwin Kleis PA3BLS 438934 pa3bls@amsat.org
Leesmap Nico van der Bijl PA0MIR 434954 pa0mir@veron.nl
Waterland Award
Redactie nieuwsbrief Sietse PA4XA Via email! pa4xa@amsat.org
Waterland ronde Iedere vrijdagavond om 21.00 uur lokale tijd op 145.350 MHz
Homepage http://www.veronwaterland.nl/

INHOUD

  1. Voorwoord (PA4XA)

  2. Maandag 4 juni 2018 (Bestuur)

  3. Eraf (PA0SJM)

  4. Grapje (PI4HAL) (

  5. Slotwoord (PA4XA)

1. Voorwoord

We staan aan de vooravond van weer een vakantie periode. Twee maanden geen bijeenkomsten, maar er is alle reden om gewoon met onze hobby bezig te zijn. Condities laten wel te wensen over maar het zomerse Es seizoen begint lekker 'up to speed' te komen dus alle VHF banden kunnen wat extra aandacht gebruiken en zelfs 28 Mhz heeft zo zijn Es momenten. Het is de afgelopen weken heerlijk weer geweest met doorgaans weinig wind en lekkere temperaturen, dat zijn natuurlijk wel de 'antenne' momenten bij uistek. Onderhoud en experimenteren kan nu prima aan de orde zijn. Ik ben zelf bezig met het in orde maken van mijn 'camping set-up'. Een vaste opstelling in en bij mijn caravan waardoor ik op 40, 20 en 10 (End-Fed) en 6 m (draaibare dipool) actief kan zijn. Setje is een Alinco DX50, een klassieker met een los front wat ik in de caravan zet en de rest van de spullen staat onder de bank. Dit klinkt al als een feit, maar ik ben er nog druk mee bezig. Ik hoop dit weekend de antenne-situatie af te ronden en ben bijna klaar met de TRX. Ik hou jullie op de hoogte van de voortgang en de uiteindelijke resultaten.

Ik heb in mijn enthousiasme geroepen dat ik wel een bouwprojectje wilde begeleiden van de noise-onderdrukker. Dat wil ik nog steeds wel, maar dat wordt vanwege extreme drukte op QRL later dit jaar. Ik heb nu 5 aanmelding van bouwers en twee aanmeldingen van begeleiders, ik hoop dat ze nog even willen wachten, ik kom daar in juli op terug. Ik heb wel een mogelijke ruimte, het fort in Edam, hoe mooi kan je het hebben? (Dank Bernard) Ook heeft het bestuur van de afdeling toegezegd de helft van de organisatorische kosten voor zijn rekening te nemen, ook daarvoor dank. Aanmelden kan altijd nog en ik zoek eigenlijk iemand die handig is met metaal en de kastjes kan voorboren zodat de bouwers daar ook geen omkijken naar hebben en er ook uiterlijk een mooi resultaat ontstaat, wie o wie?

Helaas is de copij ook deze maand dun gezaaid en heb ik geen tijd om uitgebreid convocaties van andere afdeling door te vlooien, dus het is weer 'dunne' nieuwsbrief, maar wel één uit een goed hart. Is er nu niemand die dat voor mij zou willen doen? De convocaties van andere afdeling doorvlooien en de leuke artikelen om willen zetten naar Word formaat met Comic Sans MS 11 als lettertype en de afbeelding op de juiste plek geïncorporeerd? Het zou onze nieuwsbrief zeer te goede komen. Ook hier, wie o wie?

2. Maandag 4 juni 2018

Weer een prachtige lezing, Ernst PA1EJO neemt ons mee in de wereld van de antennetuner, filters en baluns. Ik kan me niet voorstellen dat er één amateur in onze afdeling is die niet één van deze drie gebruikt. Hoe werken ze, hoe maak je ze en hoe controleer je ze, zijn de onderwerpen die in ieder geval aan bod komen. Ik zeg het de laatste tijd wel vaker, maar dit is ook weer zo'n must see lezing. Ik hoop dat ook deze lezing weer veel oude en nieuwe leden trekt en dat we een lekkere volle zaal hebben. Komen dus! De bijeenkomst is zoals gewoonlijk in het clubgebouw van de hengelsport vereniging in Purmerend, aan de Vrouwenzandstraat 157 in Purmerend. De avond begint om 20.00 uur en Marjan zal er weer zijn om ons te voorzien van de uitgebreide natjes en droogjes. Erwin, onze QSL-manager, is er weer en heeft de QSL-koffer bij zich met een enkele nieuwe kaarten.

3. Eraf

Transformatoren in aanbieding en mogen voor niets weg. Zitten best leuke exemplaren bij, zie de lijst. Bijv. een flinke ILP ringkerntrafo.

Info : Stef pa0sjm@veron.nl

4. Grapje

5. Slotwoord

Tsja, het zit hem deze maand niet in de nieuwsbrief, maar wel in de lezing, TOP! Tot maandag. Best 73's, Sietse (PA4XA)

Redacteur A56